“Copiii sunt mâinile cu care ne prindem de rai.” – Henry Ward Beecher
Consilierea psihologică înseamnă intervenție prin numeroase modalități eficiente de a-i alina pe copii în perioade dificile din viața lor. Mă simt privilegiată și recunoscătoare pentru faptul că am găsit diverse tehnici specifice prin care să-l ajut pe copil să se simtă mai bine, să îi ofer mijloace prin care să își exprime sentimentele, să își descopere propria ființă, să contribui la creșterea calității vieții sale. Am descoperit, de asemenea, că dragostea și implicarea autentică în relația cu copilul sprijină cel mai mult procesul terapeutic.
Consilierea psihologică a copilului se desfășoară sub forma unor întâlniri săptămânale cu o durată de aproximativ 50 de minute și în care joaca este modalitatea principală de lucru. Joaca este forma copilului de terapie, prin care dezvăluie universul său interior cu anxietățile, confuzia și conflictele sale. În joaca noastră terapeutică, folosesc foarte mult desenele, pictura, pictura cu degetele, pictura cu picioarele, lutul, plastilina, apa, nisipul, marionetele, scaunele goale, testele proiective, poveștile, etc.
Progresele apar la cei mai mulți dintre copii într-un interval de timp cuprins între 2-6 luni. Copiii au nevoie apoi să integreze și să asimileze schimbările apărute ca rezultat al consilierii psihologice.